Verzekering en pechhulp

Een standaard WA, Casco of WA Volledig Casco (All-risk) motorverzekering biedt geen dekking als de motor wordt verhuurd. Daarom zijn alle huurovereenkomsten door ons additioneel WA Volledig Casco (All-risk) verzekerd met een dekking op verhuur.

Verzekering voor huurders

Als je een motor huurt via MotoShare, dan ben je goed WA Volledig Casco (All-risk) verzekerd met de 'MotoShare Polis' van Combi Motors Verzekeringen. De premie van deze verzekering zit standaard de huurprijs inbegrepen.

In geval van schade, heb jij als huurder een eigen risico van €1500. Je kunt dit vooraf verlagen naar €1000 voor €9,95 extra per dag of verlagen naar €700 voor €22,95 extra per dag. De huurder is verantwoordelijk voor schade die tijdens de huurperiode ontstaat, tenzij de schade het gevolg is van een slechte staat van de motor of een reeds bestaand defect.

'MotoShare polis' is persoonsgebonden. Dus alleen de persoon die staat vermeldt op de huurovereenkomst als huurder mag de motor besturen.

Tijdens de huurperiode dient de motor tussen 23.00 en 7.00 uur te staan gestald in een goed afgesloten ruimte en uit het zicht vanaf de openbare weg. In de afgesloten ruimte dient de motor op slot te staan met een ART categorie 4 of 5 goedgekeurd slot. Indien stallen in een goed afgesloten ruimte niet mogelijk is, dan dient de motor door middel van een ART categorie 4 of 5 goedgekeurd ketting- of beugelslot rechtstreeks goed te zijn bevestigd aan een ART categorie 4 of 5 goedgekeurd muuranker of grondanker, of aan een voldoende sterk en geschikt aard- en nagelvast object.

Wil je precies weten hoe je verzekerd bent? Lees dan de polis en voorwaarden of bekijk ons uitgebreide blog over hoe je bent verzekerd tijdens de huurperiode.

Pechhulp

Wanneer zich pech voordoet tijdens de huurperiode zoals een lege accu of een lekke band, dan kan er contact opgenomen worden met Roadguard. Download hiervoor de Roadguard app voor Android of IOS of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 055 579 8096. In de app kunt u uw schade melden en komt er een monteur uw kant op. Het gebruik van Roadguard is gratis, alleen de gemaakte kosten van de reparatie moeten betaald worden. Het is de bedoeling dat de melding wordt gedaan door de huurder van de motor.

Let op! Voor de huurder is pechhulp niet inbegrepen en zullen de gemaakte kosten direct betaald moeten worden door de huurder. Heeft u als huurder pechhulp meeverzekerd met uw huur? In dat geval kunt u de gemaakte kosten van de pechhulp declareren bij MotoShare door de factuur van de reparatie inclusief een beschrijving van de reparaties en defecten, het kentekennummer en het nummer van de huurovereenkomst te sturen naar info@motoshare.nl.

Verder is het van belang om de verhuurder zo snel mogelijk op de hoogte te stellen wanneer u als huurder schade heeft gereden met de gehuurde motor. .

Reguliere verzekering

Ben je op opzoek naar een eigen motor verzekering voor regulier gebruik? Bekijk dan de motor verzekering van onze verzekeringspartner Combi Motors Verzekeringen

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.